Västsvenska EntomologKlubben - för alla med småkrypsintresse
   

 

Program våren 2024

HEM  
Förenings-information  
Program  
AROMIA 2000-talet  
AROMIA 1900-talet  
Artiklar  
Bildgalleri  
Länkar  
   
     

 

Torsdag 14 mars kl. 18.00
Välkomna till en kväll i biodlingens framkant!

Lars-Erik Lindberg på Ericsson Garage kommer till oss för att tala om hur modern teknik kan hjälpa biodlare med problem som parasiter, sjukdomar och svält, men också digitalt kontrollera saker som honungsproduktion, svärmning och rasbestämning.
 
 

 

 

Torsdag 25 april kl. 18.00
Nattfångst i Slottsskogen
Det senaste året har en grupp insektsentusiaster undersökt nattfjärilsfaunan i Slottsskogen i Göteborg. I kväll visar Peder Winding bilder och berättar om resultatet hittills. Detta föredrag är en lämplig introduktion och inspiration inför bioblitzen 22 maj (se nedan!).

 

 

 

Onsdag 22 maj
Biologiska mångfaldens dag
Bioblitz Slottsskogen
På biologiska mångfaldens dag bjuder Göteborgs botaniska trädgård in till en Bioblitz i samarbete med Göteborgs naturhistoriska museum och Slottsskogen. Målet är att tillsammans med experter främja medborgarforskning och uppmuntra allmänheten att upptäcka alla de spännande organismer som finns i Slottsskogen.
Den preliminära planen är att arträkningen sker under 24 timmar från kl 9.00 den 22:a maj till kl. 9.00 den 23:e maj. Den 22 maj kl. 15-20 kommer det att finnas ett Bioblitz-torg på stora gräsmattan i Slottskogen med information, startpunkt för aktiviteter samt möjlighet till artbestämning.
Hur och med vad VEK kommer att medverka är ännu inte bestämt. Mer information kommer här och via mejl till VEK-medlemmar.

 

     
 

 

 

 

Våra inomhusträffar äger rum på Göteborgs naturhistoriska museum, som ligger i Slottsskogen nära Linnéplatsen.
Dit kan man komma med hjälp av ett flertal spårvagns- och busslinjer.
Regional byråkrati i den administrativa förvaltning för natur- och kulturarv som styr Naturhistoriska museet har gjort det svårt för dem som bedriver arbetet med natur- och kulturarv, bland annat VEK. Vi kan inte längre ha våra möten på andra kvällar än torsdag, då museet är öppet, och måste sluta kl 20. Därför börjar vi redan kl 18.

 
   
   
 

 

 

Några tips om webbsidor med insekter hittar du här!

Exkursionstipsen som presenterades i stället för ett sommarprogram 2020 hittar du här!

Litteraturtipsen som presenterades i stället för ett höstprogram 2020 hittar du här!

 

Senast uppdaterad: 2024-04-17